Marijke Hegeman

The Artist's way

“unlocking  your creativity”
In 1999 maakte ik tijdens een verblijf in de VS op een speelse en inspirerende wijze kennis met de 12 weekse  methode “The Artist’s Way” van Julia Cameron. Als nieuwsgierige beginner op het beeldende creatieve pad  nam ik deel aan een Artist’s Way groep waarin o.a. een schrijver, een yogadocent, een psychotherapeut/storyteller, een kunstenaar en een homeopaat. Allen op een of andere manier verlangend naar meer creativiteit en inspiratie in hun leven. Nieuwsgierig en met een open houding naar dat wat zich aan zou dienen dook ieder in zijn eigen AW proces.  Wekelijks deelden we per hoofdstuk onze ervaringen met de opdrachten uit het boek. “Alles” kwam voorbij, door onze ervaringen te delen met elkaar groeide de verbinding maar ook het plezier. “Morning pages” en  “artist’s dates” zijn belangrijke vaste tools in het programma.  

 De essentie van het boek bleek te resoneren met mijn verlangen om een creatiever leven te kunnen leiden. Ik ontdekte o.a. welke belemmerende overtuigingen daarin een rol speelden.  Het boek heb ik inmiddels al een aantal keren opnieuw doorgewerkt. En toch  ontdek ik nog steeds nieuwe dingen. De morning pages en artist’s dates zijn  niet meer weg te denken uit mijn leven! 

Voor mij is nu het moment aangebroken om deze ervaringen te gaan delen.

WORKSHOPS EN CURSUS

Wil je onderzoeken  wat jou  inspireert, wat jouw droom is, verlang je misschien naar een creatiever leven, ook in de ruime zin van het woord ? Wil je van richting veranderen? Het is nooit te laat!  Met een positieve, open en nieuwsgierige houding kun je aan de slag. Een cadeau voor jezelf!

Kennismakingsworkshops “the Artist’s Way”op 

zondag 22 januari(pilot)
zondag 12 februari
zondag 19 maart

tijdstip: 14- 17.00 u
locatie: Plan B, Hurksestraat  19, Eindhoven
kosten; 30 euro (pilot 25 euro)

IBAN tnv. M.A.C.Hegeman NL21TRIO0390956899
o.v.v. van naam en dag workshop.

Bij voldoende belangstelling  faciliteer ik op  nog nader te bepalen dagen het 12 weeks programma The Artist’s Way , voorjaar 2023.

 

Inschrijven