Marijke Hegeman

#100 dagen project

Op 31 januari 2021 startte ik met het #the100dayproject. Het werd elke dag een portret van iemand die op mijn pad kwam via gedachten, muziek, een ontmoeting etc,  Alles mocht er zijn, geen enkel plan vooraf maar wel met een motivatie om zonder onderbreking dit project te willen voltooien.Stap voor stap.,dag voor dag. Het werd een onverwacht prachtige en persoonlijke ontdekkingsreis in coronatijd. Een reis vol inspiratie  en uitdagingen. Per dag liet ik los en voorzag ik het resultaat van tekst en quotes. wat ik deelde op Instagram. Het 100ste en tevens laatste portret schilderde ik op 10 mei 2021.

Alle portretten, inclusief teksten en quotes, zijn terug te lezen op mijn Instagramaccount (klik hier)

THEMA EXPOSITIE "VRIJHEID"

In het voorjaar van 2022 waren mijn 100 portretten, samen met het werk van 29 andere finalisten, te zien  in de prachtige expositieruimte van De krachtcentrale te Huizen (NH).

DAG 100:… .. Een dag vol “synchroniciteit” ….wat gebeurde er? Tijdens mijn dagelijkse vroege wandeling had ik nog geen idee wie nr.100 zou worden. Er had zich nog niets aangediend. Overdenkend waarom ik behalve Bibian Mentel niet meer  sporters in mijn 100 dagen serie zie; Competitie, het willen winnen, staat te ver van me af? Daarom? Bijna ’thuis’ zie ik op  het Belgisch plein in Scheveningen een man op leeftijd met twee tennisrackets in zijn handen.  Hij slaat hiermee de sigaretten peuken rondom de bankjes van het trottoir …in een fractie van een seconde besluit ik niet aan hem voorbij te lopen. Ik spreek hem aan…..1,5 uur verder…. een leven verder, en wat voor een !

Een “Metselaar” (tc) op weg naar HLTC  Leimonias … heeft zijn leven met me gedeeld. Marian Laudin (1946), trainde Richard Krajicek en korte tijd zijn zus Michaëlla, was  bondscoach KNLTB, is ook grootvader, echtgenoot, zoon. Komt uit Tsjechoslowakije.

Uit zijn mond opgetekende quote:  “niet winnen is oorlog” (….)

Hij deelde zijn medische verhaal, zijn frustraties en nog veel meer. En toen  nog meer ’toeval’: het was de oom van een van mijn beste middelbare school vriendinnen. Via “het verhaal van de generaal in zijn familie” kwamen we daarachter. Deze ontmoeting ontroerde me intens.  Ik had mijn nr. 100 ontmoet! Een sporter! Magische synchroniciteit wees mij ook nu weer de weg.

Dank Marian voor dit intermezzo! 

100 dagen portretten:

Dag 1/10

Dag 11/20

Dag 21/30

Dag 31/40

Dag 41/50

Dag 51/60

Dag 61/70

Dag 71/80

Dag 81/90

Dag 91/100